Benieuwd wat ik als huidtherapeut voor u kan betekenen? Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak.

Camouflagetherapie Dermacolor

Stoort u zich aan een kleurverschil van de huid, een tatoeage of een zichtbare huidaandoening (zoals acne, littekens, wijnvlek, roodheden in het gelaat, couperose of pigmentvlekken)? Veel van deze huidproblemen kunnen definitief verwijderd of verminderd worden (bijvoorbeeld door middel van acnetherapie, littekentherapie, microneedling, coagulatie en peelings). Als de aandoening niet behandeld kan worden, kan ervoor gekozen worden het kleurverschil te verbergen met camouflagetherapie. Ook als de aandoening wel met één van bovenstaande behandelmethoden verminderd kan worden, kan camouflagetherapie toegepast worden. Bijvoorbeeld om de huidaandoening tussen de behandelingen door te camoufleren tot het eindresultaat is behaald. Ook wordt camouflage vaak ingezet om na een behandeling tijdelijke roodheid of een ander kleurverschil te camoufleren. Camouflagetherapie kan toegepast worden in plaats van een behandeling of in combinatie met een behandeling.

Behandeling

Camouflagetherapie is een behandeling die is gericht op het minder zichtbaar maken (camoufleren) van bepaalde huidaandoeningen en kleurverschillen in de huid. Hierdoor verschilt camouflage essentieel van make-up, waarbij juist een deel van het lichaam (ogen, mond) wordt benadrukt.

Tijdens het consult ligt de nadruk op het zelf leren aanbrengen van de camouflageproducten. Eerst kijk ik welke kleur bij uw huid past. Door een enorm aantal kleurschakeringen is er voor iedere huid een perfecte match te vinden. Vervolgens demonstreer ik hoe u de camouflage op kan brengen voor een mooi, natuurlijk resultaat. Ik werk met de producten Dermacolor.Deze producten zijn te gebruiken op het gehele lichaam. Ze zijn geschikt voor alle huidtypen en beschermen de huid tegen schadelijke UV-straling. De producten hebben een hoog pigmentpercentage, waardoor het mogelijk is hiermee allerlei vlekken te verbergen, zoals wijnvlekken, littekens en tatoeages. Met een speciaal fixeerpoeder kan deze camouflage watervast en veegvast gemaakt worden, zodat het de hele dag goed blijft zitten, ook onder kleding of als u gaat zwemmen. Deze camouflage is te gebruiken op het gehele lichaam.

Vergoeding

Huidtherapie Angela Utberg heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Veel aanvullende zorgverzekeringen vergoeden camouflagetherapie in het gelaat en de hals. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden ook de camouflageproducten. Soms heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig om een vergoeding van de zorgverzekeraar te ontvangen. Bij uw zorgverzekeraar kunt u informeren naar de voorwaarden.