Benieuwd wat ik als huidtherapeut voor u kan betekenen? Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak.

Elektrische epilatie

Elektrische epilatie wordt ingezet bij de behandeling van overbeharing of ongewenste haargroei. Het kan worden gebruikt voor alle haarkleuren.

Behandeling

Voor de elektrische epilatie maak ik gebruik van de Apilus Senior. Hiervan is bewezen dat het effectievere en comfortabelere behandelingen biedt dan elke andere ontharingsmethode. Ook zorgt dit apparaat voor veel snellere permanente resultaten.

Tijdens de behandeling wordt via de opening van het haarzakje een minuscuul, steriel naaldje langs het haartje in de haarschacht geplaatst. Het naaldje wordt vervolgens gedurende enkele seconden verwarmd door middel van de stroom, waarna de haar loslaat. De stroom vernietigt de cellen waaruit de haar groeit. Na elke behandeling worden de haren op de behandelde plek steeds dunner en zwakker en uiteindelijk zullen ze helemaal verdwijnen. Elektrische epilatie is ongevaarlijk voor de huid.

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid haren, de haargroeifasen waarin de haren zich tijdens de behandelperiode bevinden en de oorzaak van de beharing. Tijdens een intakegesprek zal ik uw haren beoordelen en u hier meer informatie over geven. Elke haar zal een aantal keer behandeld moeten worden om te zorgen voor een definitief resultaat. De haren die dan definitief zijn verwijderd, komen niet meer terug. Wel kunnen zich in de loop der jaren onder invloed van hormonen of medicatie nieuwe haren ontwikkelen. Deze haren kunnen eventueel weer worden behandeld met elektrische epilatie.

Vergoeding

Huidtherapie Angela Utberg heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Veel aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandeling van overbeharing of ongewenste haargroei in het gelaat. Soms heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig om een vergoeding van de zorgverzekeraar te ontvangen. Bij uw zorgverzekeraar kunt u informeren naar de voorwaarden.