Benieuwd wat ik als huidtherapeut voor u kan betekenen? Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak.

Steelwratjes (fibromen)

Deze aandoening komt veel voor, ruim 25% van de mensen heeft er last van. Op deze pagina vindt u informatie over wat die wratachtige bolletjes zijn en hoe deze behandeld kunnen worden.

Wat is een steelwratje?

Steelwratjes zijn goedaardige aanhangseltjes van de huid. Ze komen vaak voor in de hals, de oksels of de liezen, maar kunnen ook op andere plaatsen ontstaan. Steelwratjes zijn vaak huidkleurig of een beetje bruinig van kleur en voelen zacht aan. Ze zijn meestal slechts enkele millimeters groot, maar sommige steelwratjes worden wel 2-3 cm. Steelwratjes kunnen zowel alleen als in groepjes voorkomen.

Hoe ontstaat een steelwratje?

De oorzaak van het ontstaan van steelwratjes is nog onbekend, maar ze worden vooral gezien in lichaamsplooien en komen vaker voor bij mensen met overgewicht. Steelwratjes zijn nooit kwaadaardig en ook niet pijnlijk. Ze kunnen wel klachten geven als ze opengehaald worden (bijvoorbeeld met scheren) of afgekneld worden. Steelwratjes verdwijnen niet vanzelf. Ze kunnen steeds groter worden.

Wat kan ik voor u betekenen?

In een gratis en vrijblijvend intakegesprek bekijk ik uw huid. Ik kan de steelwratjes veilig en snel verwijderen door middel van coagulatie. Hierdoor verschrompelt het steelwratje. Na de behandeling zal er een donker gekleurd korstje zichtbaar zijn, dat na een aantal dagen loslaat. Hieronder zit een nieuwe roze huid, die na de behandeling zal bijkleuren. Daarna zal er niets meer aan de huid te zien zijn. De meeste steelwratjes kunnen in één behandeling verwijderd worden. Bij grote steelwratjes zijn er mogelijk meerdere behandelingen nodig.