Benieuwd wat ik als huidtherapeut voor u kan betekenen? Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak.

Therapeutische elastische kousen

Opgezette benen of armen (oedeem), spataderen (varices), schoenen die niet meer passen, kramp in de benen ’s nachts of trombose? Voor deze klachten kunnen therapeutische elastische kousen (TEK) worden voorgeschreven. Therapeutische elastische kousen zijn tegenwoordig in vele varianten,  kleuren en motieven verkrijgbaar. Samen kunnen we bekijken wat voor u de beste optie is.

Behandeling

Door het gebruik van therapeutische elastische kousen hebben de vaten minder moeite om het vocht af te voeren. Door de extra druk kunnen de kleppen in de vaten beter functioneren en zullen klachten als vermoeide benen of vochtophopingen verminderen. Therapeutische elastische kousen zijn bedoeld om gedurende langere tijd te dragen. De kousen moeten dagelijks gedragen worden om het gewenste resultaat te bereiken en moeten een noodzakelijke drukwaarde hebben. Ik werk met de merken Varodem en Bauerfeind. Deze merken beschikken over veel soorten en maten elastische arm- en beenkousen en over de hulpmiddelen voor het aan- en uitrekken van de kousen.

Vergoeding

Huidtherapie Angela Utberg heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Therapeutische elastische kousen worden vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Hiervoor heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.