Benieuwd wat ik als huidtherapeut voor u kan betekenen? Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak.

Acnetherapie

Acne is een bekend huidprobleem dat vaak voorkomt. Er bestaan verschillende vormen van acne.

Behandeling

Tijdens het intakegesprek onderzoek ik de huid om vast te stellen van welke vorm van acne sprake is. Aan de hand daarvan stel ik in overleg met u een behandelplan op. Naast de behandeling ontvangt u voorlichting en persoonlijke adviezen om de acne zelf thuis onder controle te houden. Ik adviseer u om niet te lang te wachten met de behandeling van acne. Hoe langer acne aanwezig is in de huid, hoe meer huidschade en rest-acne (zoals rode vlekjes en littekens) er kunnen ontstaan.

De acnetherapie bestaat uit de volgende behandelingen:

-Dieptereiniging: Bij deze behandeling reinig ik eerst grondig de huid om het talg en vuil te verwijderen. Daarna prik ik uw puistjes en mee-eters aan met een klein naaldje en verwijder deze door ze uit te drukken.

-Peeling: Door het gebruik van een peeling voor acne(littekens) laat de bovenste huidlaag versneld los. Dit versnelt celvernieuwing in de bovenste huidlaag. Hierdoor vermindert de acne en worden rode/bruine vlekjes en eventuele littekens minder zichtbaar. Lees meer over peelings.

-Microneedling: Deze behandeling is geschikt voor acnelittekens en wordt uitgevoerd met de Enterpen. Eerst wordt er hyaluronzuur op de huid aangebracht. Vervolgens worden er met behulp van vibrerende minuscule naaldjes microscopisch kleine, verticale kanaaltjes in de huid gemaakt. Deze minuscule kanaaltjes zijn niet zichtbaar met het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren. Door de prikkeling in het bindweefsel komen actieve groei en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit va de huid. De huid wordt dikker, steviger en gladder en zo zullen de littekens verminderen. Voor een optimaal resultaat wordt de microneedlingbehandeling gecombineerd met een Vitamine C-boost. Na de microneedlingbehandeling wordt Vitamine C op de huid aangebracht. Door de openstaande kanaaltjes wordt de vitamine C extra goed opgenomen door de huid.

Vergoeding

Huidtherapie Angela Utberg heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Veel aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandeling van acnetherapie in het gelaat. Soms heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig om een vergoeding van de zorgverzekeraar te ontvangen. Bij uw zorgverzekeraar kunt u informeren naar de voorwaarden.