Benieuwd wat ik als huidtherapeut voor u kan betekenen? Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak.
Littekentherapie
Last van een litteken? De huid heeft het vermogen zichzelf te herstellen, bijvoorbeeld als er sprake is van een beschadiging, zoals een wond. Afhankelijk van de soort huidbeschadiging, de diepte en de grootte van de wond kan er littekenweefsel gevormd worden tijdens het herstel. Een litteken is het bindweefsel dat het normale weefsel vervangt. Meestal geneest de huid zichzelf heel mooi, maar soms is dit niet het geval en kan een litteken klachten opleveren, zoals verharding, verdikking, verkleving, roodheid, jeuk, pijn of een bewegingsbeperking.
Behandeling
Tijdens een intakegesprek kan ik met u de behandelmogelijkheden bespreken. De keuze voor een bepaalde behandeling wordt gemaakt op basis van de klacht die het litteken geeft, het soort litteken, de huidskleur en de plaats van het litteken. Voor littekentherapie biedt ik de volgende behandelingen aan:
-Littekenmassage: Met speciale massagetechnieken wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd en wordt het littekenweefsel soepeler gemaakt. De massage zorgt ervoor dat verharding, verdikking, verkleving, roodheid, jeuk, pijn of een bewegingsbeperking worden verminderd/opgeheven. Als aanvulling op de behandeling kan tape, een siliconenpleister of siliconengel aangebracht worden tegen roodheid, jeuk, verdikking en verharding.
-Microneedling: De microneedlingbehandeling wordt uitgevoerd met de Enterpen. Eerst wordt er hyaluronzuur op de huid aangebracht. Vervolgens worden er met behulp van vibrerende minuscule naaldjes microscopisch kleine, verticale kanaaltjes in de huid gemaakt. Deze minuscule kanaaltjes zijn niet zichtbaar met het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren. Door de prikkeling in het bindweefsel komen actieve groei en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit va de huid. De huid wordt dikker, steviger en gladder en zo zullen de littekens verminderen. Voor een optimaal resultaat wordt de microneedlingbehandeling gecombineerd met een Vitamine C-boost. Na de microneedlingbehandeling wordt Vitamine C op de huid aangebracht. Door de openstaande kanaaltjes wordt de vitamine C extra goed opgenomen door de huid.
-Peeling: Door het gebruik van een peeling voor littekens laat de bovenste huidlaag versneld los. Dit versnelt celvernieuwing in de bovenste huidlaag. Hierdoor verminderen de littekens. Lees meer over peelings.
-Siliconenpleisters: Siliconenpleisters worden gebruikt om roodheid, verkleuringen, jeuk en verdikking te verminderen. Door het gebruik van siliconenpleisters wordt het litteken zachter, soepeler, vlakker en beter van kleur. Een siliconenpleister wordt over het litteken aangebracht. Hierdoor herstelt de vochtbalans van de bovenste huidlaag. Ook heeft de siliconenpleister een positief effect op de diepere lagen van de huid.
-Camouflagetherapie: Met camouflagetherapie worden littekens minder zichtbaar gemaakt. Lees meer over camouflagetherapie.
Vergoeding
Huidtherapie Angela Utberg heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Bij uw zorgverzekeraar kunt u informeren naar de voorwaarden om voor een vergoeding in aanmerking te komen. Soms heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig om een vergoeding van de zorgverzekeraar te ontvangen.